Merhaba arkadaşlar Şu an ilk kurulumda ki opencart default temayı kullanıyorum. Kemanın alt kısmında bulunan "ekstra" bölümünü kapatmak istiyorum. Bunu admin panelinden nasıl yapabiliriz?
Merhaba, Footer da bulunan: Ekstralar Markalar Hediye Çeki Ortaklık Programı Kampanyalar Bölümünü mü kapatmak istiyorsunuz?
Markalar ve ortaklık programı hiç kullanılmayacak bir şey. Üretimini kendimizin yaptığı ürünleri sattığımız için. Hediye çeki ve kampanyalar pek kullanılmayacak zaten kullanılsa da onlara başka yerde yer verebiliyoruz
Opencart E-Ticaret üzerine kurulu bir sistem olduğu için Ekstralar bölümü standart hali ile kalmaktadır. Bazı özel temaların haricinde kaldırma işlemi default temalarda yoktur. Sadece mevcut dosyalara erişip kendimiz kaldırabiliyoruz. Dosya ismi: catalog/view/theme/default/template/common/footer.tpl PHP: <div class="column"> <h3><?php echo $text_information; ?></h3> <ul> <?php foreach ($informations as $information) { ?> <li><a href="<?php echo $information['href']; ?>"><?php echo $information['title']; ?></a></li> <?php } ?> </ul> </div> <div class="column"> <h3><?php echo $text_service; ?></h3> <ul> <li><a href="<?php echo $contact; ?>"><?php echo $text_contact; ?></a></li> <li><a href="<?php echo $return; ?>"><?php echo $text_return; ?></a></li> <li><a href="<?php echo $sitemap; ?>"><?php echo $text_sitemap; ?></a></li> </ul> </div> <div class="column"> <h3><?php echo $text_extra; ?></h3> <ul> <li><a href="<?php echo $manufacturer; ?>"><?php echo $text_manufacturer; ?></a></li> <li><a href="<?php echo $voucher; ?>"><?php echo $text_voucher; ?></a></li> <li><a href="<?php echo $affiliate; ?>"><?php echo $text_affiliate; ?></a></li> <li><a href="<?php echo $special; ?>"><?php echo $text_special; ?></a></li> </ul> </div> <div class="column"> <h3><?php echo $text_account; ?></h3> <ul> <li><a href="<?php echo $account; ?>"><?php echo $text_account; ?></a></li> <li><a href="<?php echo $order; ?>"><?php echo $text_order; ?></a></li> <li><a href="<?php echo $wishlist; ?>"><?php echo $text_wishlist; ?></a></li> <li><a href="<?php echo $newsletter; ?>"><?php echo $text_newsletter; ?></a></li> </ul> </div> Bahsi geçen yerde hangisini istersek kaldırabiliriz. Tek önemli olan kural daima işlem yapmadan önce dosya yedeğini almaktır Ancak şunu da unutmamak gerekir, yapılan bu değişiklik sonrasında özel bir tema yüklediğinizde hata alma olasılığı vardır. Bu yüzden tavsiyem, yapılan her değişikliği özel bir yere not alın ve mutlaka yedeklerini saklayın. Kolay gelsin.
Bu kadar uğraşmaya gerek yok aslında. Zaten temayı değiştireceğiz. Panelden olsaydı ayarı yapabilirdim böyle de yaparım Zaten siz Hedef noktayı atmışsınız ancak gerek yok şu anlık. Teşekkür ederim.
Rica ederim. Yapısı itibarı ile Opencart her değişikliğe izin veriyor aslında. Ama dediğim gibi, ileride yapılabilecek değişikleri de hesaba katmak gerek. Kolay gelsin.