Xml dosyasını silmek yada eklentiyi kaldırmak sorunu çözmez. Ben yukrıda xml dosyasını silin demedim. Eklentinin xml dosyasını herhangi bir metin editörüyle açıp, hangi dosyaya hangi kodları attı ise o kodları silerek çözüme ulaşabiliriz. Tabii siz kendi başınıza problemi çözmeye çalışınca bende sizi ileri seviye sandım ve detaylara inmedim. Bir örnek ile açıklayalım.
<file path="catalog/controller/product/product.php">
<operation>
<search><![CDATA[$data['special'] = $this->currency->format($this->tax->calculate($product_info['special'], $product_info['tax_class_id'], $this->config->get('config_tax')));]]></search>
<add position="after"><![CDATA[$data['special_percentage'] = round(100 - (($this->tax->calculate($product_info['special'], $product_info['tax_class_id'], $this->config->get('config_tax'))*100) / $this->tax->calculate($product_info['price'], $product_info['tax_class_id'], $this->config->get('config_tax'))));]]>
</add>
</operation>
<operation>
<search><![CDATA[$data['special'] = false;]]></search>
<add position="after"><![CDATA[$data['special_percentage'] = false;]]>
</add>
</operation>
</file>
Bu kodlar bir opencart modülünün xml dosyasının içeriği.
<add position="after"> yazan yerlerdeki kodları silmek gerekir. Yani kodları xml dosyasından değil, xml dosyasının tarif ettiği yerden silmek gerekir.
<file path="catalog/controller/product/product.php"> bakın kök dizinin içinde catalog klasörü var catalog klasörünün içinde controller klasörü var controller klasörünün içinde de product klasörü var product klasörünün içinde de product.php dosyası var. Bu dosyayı açıp, eklentinin xml dosyasındaki <add position="after"> kodunun bize <file path="catalog/controller/product/product.php"> dosyasındaki tarif ettiği kodu silersek sorun kalmaz. Yedeklerinizi alıp yapacağınız değişikliği öyle yapın.
Forumun amacını hatırlatmanıza gerek yok ki.
Biz biliyoruz zaten.